Hankkija-Ponsse-Valio 5-v. Varsakunkku käyntiin huippulähdöllä!

Seinäjoella perjantaina 17.5. nähdään käytännössä koko tällä hetkellä kilpaileva viisivuotiaiden oriiden ja ruunien parhaimmisto.

  1. Ypäjä Luotsi, Satakunta-ajon kolmonen
  2. Kaappi, Ilkka-ajon valtias
  3. Kansainvälinen, Satakunta-ajon voittaja
  4. Vixeli, Pikkupelimannin kakkonen
  5. Sippimies, Kriteriumin viides
  6. Eskolan Jyräys, Kriteriumin neljäs
  7. Puhti-Veikko, hallitseva Varsakunkku

Finaaliin pääsevien hevosten määrä riippuu heinäkuun alussa ajettavan toisen karsintapäivän osallistujamäärästä. Finaalipaikkoja täytetään karsintasijoitusten mukaisessa järjestyksessä ja mukaan 21.7. Mikkelissä ajettavaan finaaliin otetaan 8 oritta ja ruunaa.

Hankkija ja Biofarm monivuotiseen yhteistyöhön Varsakunkun kanssa!

Varsakunkku-kilpailusarja on saanut erinomaisen vastaanoton. Kilpailun viimevuotiset pääyhteistyökumppanit SHKL, Hevosklinikka Laukaa & Kuopio, Ponsse, Valio ja Hevosurheilu ovat saaneet rinnalleen uudet tulijat kolmevuotisen sopimuksen tehneen Biofarmin sekä peräti kuudeksi vuodeksi mukaan lähteneen Hankkijan.

”Hankkija haluaa olla mukana suomenhevosen kilpailumahdollisuuksien kehittämisessä. Olemme iloisia, että Hankkija saa olla mukana tukemassa tätä erityisesti nuorille suomenhevosille suunnattua kilpailusarjaa”, Hankkijan tuoteosastopäällikkö Heikki Kankainen painottaa.

Hän kertoo hevosten olevan tärkeä osa Hankkijan historiaa, mutta hevosenomistajat ovat erittäin tärkeä asiakasryhmä myös nyt ja tulevaisuudessa. Heikki Kankainen korostaa pitkäaikaisen alaan sitoutumisen tärkeyttä.

”Teimme Hankkijalla 6-vuotisen sopimuksen, sillä haluamme myötävaikuttaa ja tukea alaa nimenomaan pitkällä tähtäimellä.”

Varsakunkun puheenjohtaja Kari Tiainen iloitsee Varsakunkun suosiosta. Hänen mukaansa yhteistyökumppanien ja hevosenomistajien sitoutuminen on osoittanut, että nuoria hevosia ja erityisesti tammoja palkitsevalla kilpailulla on kentän tuki takanaan.

”Kaikki merkit viittaavat siihen, että pystymme ensi vuonna tämän vuoden tapaan kymmenien prosenttien palkintojen kasvuun finaaleissa ja hyvin pian pääsemme suurkilpailutasolle”, Tiainen sanoo.

Kilpailun toisen uuden pääyhteistyökumppanin Biofarmin markkinointipäällikkö Mia Segercrantz kertoo heidän haluavan tukea kotimaista hevoskasvatusta.

”Kotimaiselle yritykselle suomalainen alkuperäisrotu on lähellä sydäntä. Raviurheilu tarvitsee meillä kahta vahvaa rotua ja siksi haluamme olla osaltamme vahvistamassa suomenhevosraviurheilun ja -kasvatuksen asemaa”, Segercrantz toteaa ja jatkaa, ”yrityksemme satsaa jatkuvaan kehittymiseen ja tämä kilpailu sopii erinomaisesti ajatusmaailmaamme.”

Tämän vuotiset Varsakunkun ilmoittautumismaksut erääntyviät huhtikuun lopussa. Viime vuonna mukaan maksettiin 806 varsaa ja lähes 90 % 2018 ikäluokan isäoreista. Kilpailussa jaetaan tänä vuonna palkintoja lähes 150 000 euroa.

Lisätietoja

Kari Tiainen, puheenjohtaja Varsakunkku ry                            0500 493 760

Heikki Kankainen, tuoteosastopäällikkö Hankkija Oy             010 402 7183

Mia Segercrantz, markkinointipäällikkö Biofarm Oy            050-4421977

Antti Karhila, asiainhoitaja Varsakunkku ry                              050 482 11 03

Vuoden 2019 maksulaput on postitettu

Posti tuo teille lähiaikoina Varsakunkun maksulappuja. Maksamalla laskun varsasi säilyttää mahdollisuuden osallistua Varsakunkku-kilpailusarjaan.

Ikäluokista 2014-2017 laskut saapuvat niille varsoille, joista on maksettu viime vuoden maksuerä. Jos varsaasi ei ole vielä maksettu mukaan, niin vielä on huhtikuun loppuun asti aikaa tulla sakkomaksulla mukaan!

Ikäluokalle 2018 tulee postia, jos sen isäoriista on maksettu oriin ilmoittautumismaksu. Lähes 90 % ikäluokan juoksijapuolen varsoista on saanut isältään lahjaksi oikeuden ilmoittautua Varsakunkkukilpailuun. Listan ilmoitetuista oreista löydät kohdasta oriit.

Ikäluokan 2019 isäoriiden ilmoittautuminen on käynnissä. Maksut on lähettty oreille, joiden varsoilla on arveltu tähdättävän juoksijan uralle.

Jos et ole saanut yhteydenottoa pääsiäiseen mennessä, niin olethan ystävällisesti yhteydessä meihin 050 – 482 11 03 tai varsakunkku@varsakunkku.fi.

Varsakunkku jakaa tänä vuonna lähes 150 000 euroa palkintorahaa ja tulevina vuosina panokset vain nousevat.
Äänestä Varsakunkkua vuoden hyväksi teoksi

Säästöpankki järjestää Hyviä Tekoja -Kampanjan, jonne on saanut ehdottaa tekoja, joiden katsoo tekevän hyvää ympäristölleen. Listoilta löytyy monien muiden hyvien tekojen joukosta myös Varsakunkku-kilpailusarja.

Varsakunkku perustettiin, koska joukko suomenhevosaktiiveja oli huolissaan rodun tulevaisuudesta ja halusi toimia konkreettisella tavalla kansallisrotumme hyväksi. Suomenhevosia syntyi esimerkiksi vuonna 2015 vain 943 kappaletta eli rodun tilanne on todella huolestuttava.

Ensimmäinen Varsakunkku-vuosi vaikutti heti erittäin positiiviselta, sillä kolmevuotiaana startanneiden suomenhevosten määrä kaksinkertaistui ja nuorten tammojen ansaintamahdollisuudet paranivat huomattavasti. Mikä parasta juoksijahevosten astutusmäärät ovat kääntyneet pieneen nousuun ja varsojen hintataso kohentunut.

Jos haluat äänestää Varsakunkkua, mene linkin sivulle ja valitse säästöpankin sinisen suuren palkin alta paikkakunnaksi Järvenpää, sekä paina sydän painiketta. Kiitos avustasi suomenhevosen hyväksi!

Voit löytää myös muiden paikakuntien kohdalta itsellesi läheisiä avustuskohteita, muista käydä äänestämässä myös niitä.

https://www.saastopankki.fi/fi-fi/saastopankkiryhma/vastuullisuus/hyvia-tekoja/aanestys