Ajankohtaista

Lisää oriita kilpailuun astutuskaudelle 2021

Orilista on täydentynyt seuraavilla oreilla: Caijus, Hepori, Hullumies, Pikkukahveli, Rokin Maxi, Sipori, Sopun Haaste, Tähen Toivomus ja Viesker.

Nämä oriit eivät ole vielä kuvastojen mainoksissa, mutta tulevat tottakai olemaan myöhemmin tänä vuonna ilmestyvissä mainoksissa.

Tällä hetkellä mukaan on ilmoitettu seuraavat 82 oritta, sekä yksi jonka nimeä ei ole vielä haluttu julkisuuteen.

Suuret kiitokset kaikille oriinomistajille, meillä on nyt kilpailussa mukana ilmeisesti kaikki merkittävimmät suomenhevosoriit!

A.T. Eko
A.T. Veli
Apassi
Caijus
Camri
Costello
Elias Intomieli
Ellin Sisu
Epassi
Erikasson
Etupassi
Evartti
Fiiling
Frans
H.V. Tuuri
Hanslankari
Helkan Toivo
Hepori
Hermanni Totki
Hullumies
Humiro
I.P. Legenda
I.P. Lento
I.P. Vektori
Jokivaren Kunkku
Joriini
Kaappi
Kartier
Kihisee
Kilun Peedro
Kinderi
Koivikon Kalle
Kupori
Köppinen
Landen Paukku
Lars
Larvan Hurmos
Liising
Lilin Jytky
Marat
Metkutus
Parvelan Retu
Patrikin Muisto
Pauhis 
Pikkukahveli
Provinssi
Rapin Aatos
Ravisteli
Rikelme
Rokin Maxi
Råger
Sipori
Sopun Haaste
Suikun Rilla
Suivikas
Säihkeen Sähinä
Säihkeen Säpinä
Sörkän Sälli
Tapsan Tahti
Tas Onnekas
Tuokkolan Touho
Turon Myrsky
Tutuari
Tuulenpoju
Tähen Toivomus
Tähtisekki
Vaellus
Vapperi
Vappuäijä
Vauhtelin Lento
Veeran Poika
Viesker
Viktor Kärppä
Vilkkeen Velmu
Ville Kalle
Villipappa
Virijori
Vitter
Vixeli
Vixen
Vixus
Välkyn Tuisku
Välähdys

Siitoskauden 2021 ilmoittautuneet oriit tällä hetkellä

Varsakunkku tarjoaa tänä vuonna syntyvällä ikäluokalla kaikkien oriiden jälkeläisille oikeuden illmoittautua Varsakunkkuun (arvo 30 000 euroa).

Samalla muutamme siitosoriiden ilmoittautumisaikataulua niin, että tammanomistaja tietää astutuspäätöksen tehdessään, onko ori ilmoitettu mukaan Varsakunkkuun.

Oriin voi ilmoittaa heinäkuun loppuun saakka perusmaksulla ja sen jälkeenkin vielä sakkomaksulla. Mitä aikaisemmin oriin ilmoittaa, sitä enemmän se saa näkyvyyttä mainoksissamme.

Ohessa on lista oreista, jotka ilmoittautuivat mukaan niin aikaisin, että saivat nimensä MT-Ravinetin vuosijulkaisun mainokseen. Luettelossa on 75 oritta, mutta lisäksi mukana on kaksi oritta, jotka eivät halua tässä vaiheessa nimeä julkisuuteen.

Nyt on vielä reilu viikko aikaa ilmoittautua mukaan ja saada oriinsa päivitettyyn Hevosurheilun jalostuskuvaston mainokseen.

Kiitos oriinomistajille ennätysmäisestä kiinnostuksesta kilpailua kohtaan. Nousua viime vuoteen on jo nyt 28 prosenttia!

A.T. Eko
A.T. Veli
Apassi
Camri
Costello
Elias Intomieli
Ellin Sisu
Epassi
Erikasson
Etupassi
Evartti
Fiiling
Frans
H.V. Tuuri
Hanslankari
Helkan Toivo
Hermanni Totki
Humiro
I.P. Legenda
I.P. Lento
I.P. Vektori
Jokivaren Kunkku
Joriini
Kaappi
Kartier
Kihisee
Kilun Peedro
Kinderi
Koivikon Kalle
Kupori
Köppinen
Landen Paukku
Lars
Larvan Hurmos
Liising
Lilin Jytky
Marat
Metkutus
Parvelan Retu
Patrikin Muisto
Pauhis
Pirttilän Denis
Provinssi
Rapin Aatos
Ravisteli
Rikelme
Råger
Suikun Rilla
Suivikas
Säihkeen Sähinä (Korjattu listaan 19.1.)
Säihkeen Säpinä
Sörkän Sälli
Tapsan Tahti
Tas Onnekas
Tuokkolan Touho
Turon Myrsky
Tutuari
Tuulenpoju
Tähtisekki
Vaellus
Vapperi
Vappuäijä
Vauhtelin Lento
Veeran Poika
Viktor Kärppä
Vilkkeen Velmu
Ville Kalle
Villipappa
Virijori
Vitter
Vixeli
Vixen
Vixus
Välkyn Tuisku
Välähdys

Ennätysmäärä oriita mukaan Varsakunkkuun!

Varsakunkku uudistuu täksi kaudeksi siten, että tammanomistajille informoidaan jo ennen astutuskautta oreista, joiden vuonna 2022 syntyvillä eli tänä vuonna alulle pantavilla jälkeläisillä on oikeus ilmoittautua Varsakunkku-kilpailuun. Mitä aiemmin ori ilmoitetaan mukaan, sitä enemmän se saa julkisuutta eri kanavissa.

Oriiden ilmoittautumisaikaa Varsakunkkuun on heinäkuun loppuun saakka ja sen jälkeenkin pääsee sakkomaksulla mukaan.

Oriinomistajat ovat kuitenkin tarttuneet innolla mahdollisuuteen saada oriinsa nimi Varsakunkun mainoksiin jo talven kuvastoissa. Ennätysmäärä eli 71 oritta on lähtenyt kilpailuun mukaan ja lisää ilmoittautumisia tulee koko ajan.

Tulemme kertomaan Hevosurheilussa kuukausittain mukaan ilmoittautuneiden oriiden nimet. Toivomme tämän auttavan tammanomistajia löytämään tammoilleen mieleisensä sulhaset.

Mukaan ilmoittautuneiden oriiden nimilista tullaan julkaisemaan Varsakunkun kotisivuilla viimeistään helmikuussa.

Jos haluatte oriinne jälkeläisille oikeuden ilmoittautua kilpailuun mukaan, niin soittakaa Antti Karhilalle numeroon 050-4821103 tai laittakaa sähköpostia osoitteeseen varsakunkku@varsakunkku.fi

Varsakunkku tarjoaa joululahjan suomenhevosväelle: ennätyssuuret palkinnot, omia lähtöjä 3-v. tammoille, uudistettu siitosoriiden ilmoittamisaikataulu sekä ilmoittautumisoikeus koko koronaikäluokalle

Varsakunkku on yrittänyt nuoren ikänsä kuunnella herkällä korvalla kentän toiveita ja toteuttaa niitä mahdollisimman paljon. Suomen Hippoksen sääntövaliokunta hyväksyi Varsakunkun hallituksen tekemät sääntömuutosehdotukset ja nyt voimme julkistaa koko ensi vuoden uudistuspaketin.

  1. Kolmevuotiaissa siirrytään muiden ikäluokkien tapaan sukupuolittain omiin karsintalähtöihin. Samalla kolmevuotiaiden karsintojen määrää kasvatetaan niin, että niille järjestetään kolme karsintapäivää/sukupuoli eli pelkästään karsinnoista on mahdollista ansaita 7 500 euroa voittamalla kaikki kolme karsintaa. Toivomme toki varsojen omistajien vastaavan tarjontaan käyttämällä kasvaneet kilpailumahdollisuudet hyväksi.
  2. Finaalien ykköspalkinnot nousevat ensi vuonna kaikilla ikäluokilla 20 000 euroon. Tämä johtuu siitä, että kunkin ikäluokan kertymä on noussut, kun maksuerien määrä ja orimaksujen kertyminen nousee vähitellen kohti täyttä mittaansa. Ensimmäisenä koko sääntöjen mukainen maksukertymä on kerätty 2018 syntyneiltä varsoilta.

  3. Tammoille maksetaan tämän vuoden tapaan finaaleissa ylimääräinen 10 % palkinto.

  4. Forssa tulee uutena paikkakuntana järjestämään karsintalähtöjä 3- ja 4-vuotialle varsoille. Haluamme siis tarjota syksyaikaan nuorille hevosille maantieteellisesti entistä kattavammin karsintamahdollisuuksia. Finaalipaikkakuntina pysyvät edelleen Mikkeli, Kuopio ja Seinäjoki.

  5. Vuodesta 2021 lähtien isäoriiden ilmoittamisessa siirrytään käytäntöön, jossa ori ilmoitetaan mukaan jo astutusvuonna 31.7. mennessä. Mukana olevat oriit tiedotetaan alan tärkeimmissä julkaisuissa kevään mittaan sitä mukaa kun oriita ilmoitetaan mukaan. Näin kasvattajat saavat astutuspäätöstä tehdessään tiedon mukana olevista oreista ja oriinomistajat saavat puolestaan entistä parempaa mainosta oriilleen.

  6. Oriin ilmoittautumismaksun ensimmäinen osa laskutetaan 31.7. astuttamisvuonna. Toinen, syntyneiden varsojen määrään perustuva maksu suoritetaan varsojen syntymävuoden loppuun mennessä.

  7. Oriit on mahdollista ilmoittaa mukaan sakkomaksulla varsojen syntymävuoden loppuun mennessä. Tällöin kaikki oritta koskevat maksut kaksinkertaistetaan.

  8. Varsakunkku haluaa osoittaa kiitoksensa kasvattajille ja oriinomistajille vaikeana koronavuonna. Kuljetuspalveluiden äkillinen heikkeneminen aiheutti oriinpitäjille valtavasti lisätyötä ja kustannuksia. Siksi Varsakunkku antaa koko 2021 syntyvälle ikäluokalle mahdollisuuden ilmoittautua Varsakunkku-kilpailuun isäoriista riippumatta. Varsakunkku toivoo tämän 30 000 euron suuruisen panostuksen poikivan jotain uutta, jolla oriinomistajat huomioivat kasvattajia.

  9. Varsakunkku pyrkii vuoden 2020 Ponsse – Varsakunkku 3-v. -lähtöjen tapaan auttamaan nuoria suomenhevosia kilpailu-uran alkuun. Asiasta tiedotetaan tarkemmin kevään mittaan, kun varmistamme, ettei kilpailutarjontaan tule päällekkäisyyksiä.