Siirin Valtsusta 4-v. Varsakunkku

Lauantaina ajettiin 4-v. Hankkija & MT Ravinetti & Vapo Varsakunkku-finaali. Seinäjoella ajettuun finaaliin ilmoitettiin 12 varsaa V.G. Voiton, Siirin Valtsun, Vieskoffin ja Sarikanin johdolla.

Onni Sillanpään kasvattama ja omistama Sarikan voitti molemmat tammojen karsinnat. Timo Korvenheimon valmennettavan ohjissa oli Santtu Raitala. Oreista finaaliin lähtivät karsintavoittajina ikäluokan kuninkuudesta kiivaasti taistelleet V.G. Voitto ja Siirin Valtsu.

Finaalissa Sarikan otti heti johtoasemat. Takamatkan linkoradalta Vieskoff otti hienon startin ja siirtyi joukon johtajaksi. Viimeisellä takasuoralla se sai kovaa painetta rinnallaan juoksevalta Siirin Valtsulta ja kolmatta rataa kirineeltä V.G. Voitolta. Viimeisessä kaarteessa V.G. Voitto sortui laukalle. Sarikan lähti samalla omaan kiriinsä ja ohitti Vieskoffin, mutta Siirin Valtsulle sekään ei mahtanut mitään.

Siirin Valtsun takaa löytyy Parvelan tila. Kasvattaja, omistaja ja valmentaja on Petri Laine ja hoitaja Ida Laine. Ajosuorituksesta vastasi luottokuski Hannu Torvinen. Siirin Valtsu on läheistä sukua tallin toiselle tähtihevoselle Parvelan Retulle, sillä niiden emät ovat sisaruksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *