Varsakunkun palkinnot suurkilpailutasolle – kolmevuotiaiden palkinnot uusiin sfääreihin!

Varsakunkku ry:n hallitus päätti maanantaina, nostaa kaikkien ikäluokkien finaalien ykköspalkinnot 15 000 euroon eli suurkilpailutasolle vuodeksi 2020. Tämä merkitsee 26% palkintojen nousua neljä- ja viisivuotiaiden finaalipottiin ja peräti 108% nousua kolmevuotiaiden palkintoihin. Vielä viime vuonna kaikkien aikojen suurin kolmevuotiaalle suomenhevoselle maksettu palkinto oli 5 000 euroa.

Varsakunkku ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tiainen kiittää hevosenomistajia sekä yhteistyökumppaneita luottamuksesta kilpailuun. ”Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä esitti viime vuonna toiveen nuorten suomenhevosten ja erityisesti tammojen paremmasta huomioimisesta. Tämä oli varmaankin tärkeä syy siihen, että Varsakunkku saa ensi vuodelle enemmän tukea. Palkintojen nousuun vaikuttaa toki voimakkaasti, että maksukertymä on kasvanut ikäluokka ikäluokalta”, Tiainen taustoittaa.

”Meillä on myös ideoita, kuinka tammat voisi huomioida tammahyvityksen ja omien karsintojen lisäksi vielä paremmin. Asiassa täytyy kuitenkin kuulla vielä sääntöasiantuntijoiden mielipidettä”, korostaa Tiainen.

Lisätietoja

Lisätiedot:

Varsakunkku ry:n puheenjohtaja Kari Tiainen, p. 0500 493 760

Varsakunkku ry:n asiainhoitaja Antti Karhila, p. 050 482 11 03

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *